Blogger Template by Blogcrowds

"Post de net"

(pozade Barry Green)

La sugestia Marianei şi a Nataliei, mi-am luat şi eu angajamentul să reduc timpul petrecut online!

În postul alimentar renunţăm complet la anumite alimente (de natură animală) şi mâncăm doar anumite alimente. Pe aceeaşi idee mi-am bazat şi "postul de net".

Prin urmare, acest "post de net" ia forma unei renunţări la "mâncarea" oferită de site-urile lumeşti (chiar şi site-urile de ştiri) şi a unei"hrăniri" doar cu informaţii ziditoare, care îmi hrănesc sufletul.

Aşa cum în postul alimentar nu doar eliminăm anumite alimente, dar şi reducem cantitatea în care le consumăm pe cele permise, aşa şi în "postul de net" am hotărât să reduc şi navigarea pe site-urile a căror informaţie o găsesc a fi de folos.

Mai mult, în acest "post de net", am hotărât să ţin şi "post negru" (miercurea şi vinerea).

Prima zi de "post negru" a trecut deja şi vă împărtăşesc cu mare bucurie că efortul (considerabil, ţinând cont că în zilele noastre internetul este folosit pentru majoritatea activităţilor) a meritat: am simţit ieri că timpul s-a dilatat! Timpul şi-a lărgit dimensiunile în jurul meu, trăgând după el şi clipele vieţii mele! Din păcate talentul literar nu mă ajută să pot reda în cuvinte mai potrivite efectul acestui "post negru", dar vă invit să încercaţi acest post şi poate îmi împărtăşiţi propriile experienţe ale urmărilor acestei "curăţiri".

Doamne, ajută!

5 comments:

Dumnezeu sa ne ajute sa calatorim cu bine prin acest post spre Inviere!

5 martie 2009, 11:17  

Mă bucur mult de tot Georgiana că ai reuşit! Şi eu am făcut o grămadă de treburi...Dar să nu uităm că cel mai important câştig este acela al unei înfrânări prin care ne disciplinăm voinţa, lucru ce ne va fi de mare folos în lupta cu fel de fel de ispite. Mă bucur mult că ai preluat ideea şi ai postat-o pentru ca şi alţi doritori să pornească la drum împreună cu noi! Numai bine îţi doresc!

5 martie 2009, 14:21  

Mariana, multumesc mult pentru urarile de bine! Imi place mult cum ai spus: sa ne disciplinam vointa! Intr-un final la asta se reduce postul, in orice forma ar fi el (de la mancare, de la televizor, de la internet, de la judecata,etc).
Mult spor duhovnicesc iti doresc si tie!

5 martie 2009, 18:51  

Sorin, sa iti auda Domnul ruga!

5 martie 2009, 18:55  

Ma bucur mult ca ti-a fost de folos! Si eu am trait experiente nebanuite... :)
Domnul sa ne ajute si pe mai departe sa vedem lucrurile cu adevarat importante!

10 martie 2009, 09:30  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire