Blogger Template by Blogcrowds

(pozade Barry Green)

La sugestia Marianei şi a Nataliei, mi-am luat şi eu angajamentul să reduc timpul petrecut online!

În postul alimentar renunţăm complet la anumite alimente (de natură animală) şi mâncăm doar anumite alimente. Pe aceeaşi idee mi-am bazat şi "postul de net".

Prin urmare, acest "post de net" ia forma unei renunţări la "mâncarea" oferită de site-urile lumeşti (chiar şi site-urile de ştiri) şi a unei"hrăniri" doar cu informaţii ziditoare, care îmi hrănesc sufletul.

Aşa cum în postul alimentar nu doar eliminăm anumite alimente, dar şi reducem cantitatea în care le consumăm pe cele permise, aşa şi în "postul de net" am hotărât să reduc şi navigarea pe site-urile a căror informaţie o găsesc a fi de folos.

Mai mult, în acest "post de net", am hotărât să ţin şi "post negru" (miercurea şi vinerea).

Prima zi de "post negru" a trecut deja şi vă împărtăşesc cu mare bucurie că efortul (considerabil, ţinând cont că în zilele noastre internetul este folosit pentru majoritatea activităţilor) a meritat: am simţit ieri că timpul s-a dilatat! Timpul şi-a lărgit dimensiunile în jurul meu, trăgând după el şi clipele vieţii mele! Din păcate talentul literar nu mă ajută să pot reda în cuvinte mai potrivite efectul acestui "post negru", dar vă invit să încercaţi acest post şi poate îmi împărtăşiţi propriile experienţe ale urmărilor acestei "curăţiri".

Doamne, ajută!



În Ziua Domnului: Iertare!

Pe acasă
: iertare şi zile de post pline de ispite!


Citesc
: "Postul Mare" (P
ărintele Alexander Schmemann)

O întâlnire de suflet: cu îmbrăţişarea unui prieten! Acest gest de prietenie, oferit cu atâta căldură, m-a făcut să realizez că mare nevoie avem unul de altul, de afecţiune şi iubire în Hristos !

În laborator
:
post! Luni, în prima zi de post, Dumnezeu a orânduit să fiu singură în laborator! Am avut pacea şi liniştea necesară unei postiri sufleteşti!

Bucuria
:
am învăţat în săptămâna asta că bucuria vine mai ales din nevoinţă, din trudă, din oboseală!

Dau Slavă Domnului
: pentru grija pe care mi-o poartă R. Cu răbdare, înţelegere şi dragoste m-a ajutat să "pot" atunci când eu credeam că "nu mai pot".

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire