Blogger Template by Blogcrowds

(sursa foto)

În Ziua Domnului: o rază timidă de prietenie! Nu toate razele însă se transformă într-un veritabil soare!

Pe acasă:
teamă şi confuzie! Urâte sentimente, care îşi fac imediat apariţia atunci când uităm că nu putem nici măcar respira fără mila Lui Dumnezeu, darămite să trăim o viaţă împlinită, plină de bucurie!


Citesc:
"Dumnezeu este Iubire. Mărturia Sfântului Siluan Athonitul" (Jean-Claude Larchet)

O întâlnire de suflet: săptămâna asta întâlnirea de suflet a fost excepţională! Cred că pentru prima oară în viaţa mea am stat faţă în faţă cu vulnerabilitatea unui suflet! Şi am să împărtăşesc tuturor celor care se tem să fie vulnerabili şi ridică ziduri şi ziduri de apărare în jurul lor doar pentru a îşi ascunde "slăbiciunile" că vulnerabilitatea genuină, vulnerabilitatea care ne lasă sufletele complet dezgolite, este absolut superbă! Este o dezgolire a "slăbiciunilor" care dă sufletului o putere şi un farmec cum niciodată nu am întâlnit la vreun om "puternic"!

În laborator: numeroase ocazii pentru smerirea sufletului. Spunea maica Siluana într-o conferinţa că în momentul când ne rugăm pentru smerenie, atunci Dumnezeu ne va scoate în cale situaţii, oameni, care ne vor arăta mândria din noi.

Doare, însă am credinţa că realitatea (chiar aşa dureroasă) e mai bună decât iluzia (indiferent de frumuseţea ei).


Bucuria: săptămâna asta s-a lăsat aşteptată şi dorită! Dar a venit! A venit chiar la sfârşit, printr-un cuvânt bun care mi-a dat speranţă, într-un moment când aveam mare nevoie! Într-adevăr mult bine putem face cuiva printr-un simplu cuvânt de încurajare! Din noapte putem face zi!

Dau Slavă Domnului: pentru că nu m-a lăsat să trăiesc în iluzia că "pot şi singură".

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire