Blogger Template by Blogcrowds

(poza de Barry Green)

Despre iubire:

Cred, simt, ştiu, nu numai din Sfântă Scriptură, că Dumnezeu este iubire, înţeleg mereu mai mult acest lucru. După mintea mea, Dumnezeu nu poate să nu iubească pe cineva. Ne-iubirea este diavolească, omenească, dar nu dumnezeiască. Tot ce apare în Sfântă Scriptură sub numele de "mânia" Lui Dumnezeu, şi alte expresii de acest gen, e tot iubire. Lipsă de iubire este refuzul acesteia, adică refuzul lui Dumnezeu Care este Iubire.
Desigur, este o îndrăzneală fără de margini să spun că Dumnezeu mă iubeşte pe mine, pe mine aşa cum sunt şi cum am fost. Dar această îndrăzneală este şi smerenie, cred eu, pentru că aşa cum simt iubirea Lui, aşa simt şi că nu mă iubeşte pentru că sunt aşa cum sunt, ci pentru că sunt, în ciudă faptului că sunt cum sunt. Nu pentru că merit, am, fac, sau am făcut (nu El mi-a dat tot ce am şi tot El putere şi minte să fac ceea ce am făcut bun-dacă am făcut ceva bun?), ci pentru că sunt pur şi simplu. Numai când mă va judecă, va conta cum sunt, cum am fost, ce am făcut, cum am folosit darurile Sale, cum am răspuns iubirii Lui. Dar El, Iubire este şi va fi veşnic Iubire. Şi este verb, nu substantiv. Iar eu şi toată făptură suntem operă şi obiectul şi subiectul iubirii Sale !

(Gena Geamanu, Spovedanie neterminata, Ed. Mitropolia Olteniei, Craiova, 2006, p. 233-234)

Iubire


(poza de Barry Green)

Un fragment din "Spovedanie neterminata" despre iubire:

Revenind la mine, descopăr iarăşi şi iarăşi că Dumnezeu este iubire. Mereu mai adânc. Dumnezeu este iubire pentru
toţi. Ne iubeşte pe toţi. Diferenţierea nu vine din meritele fiecăruia, ci din răspunsul dat de fiecare acestei iubiri. Dar răspunsul e o deschidere, iar nu o facere. Lucrarea mea de om deschide spre, nu generează iubire. Nu te mai poţi mândri că eşti un ales ştiind că El ţi-a dăruit şi dorul de iubire, şi viaţă, şi putinţă de a te deschide. Şi mai ales, nu te poţi mândri văzând cum îi iubeşte pe toţi şi cum te cheamă la iubirea pentru toţi. Iar tu, tu ce faci? Cum iubeşti? Pe cine?


(poza de Barry Green)

Azi am hotărât să mă întorc la cartea "Spovedanie Neterminată" de Gena Geamănu. Mi-am cumpărat-o ultima oară când am fost în România şi, deşi am fost foarte încântată că am găsit-o, când am început să o citesc m-am simţit copleşită de durerea autoarei în luptă ei cu lipsă de sens a vieţii şi am renunat la lectură.

Dar astăzi am prins curaj! Şi bine am făcut, pentru că am găsit în această carte lucruri minunate! Am să le împărtăşesc aici cu voi şi cu mine însămi, de ce nu!

"Ce bine spunea Alice: 'Nu eu am făcut lumea'. Da' nici eu n-am făcut-o. Atunci, cum o pot acuza de lipsă de sens, odată ce nu am o atitudine corectă faţă de ea? Aş vrea s-o modific eu? Cum? Cum mi-ar plăcea mie? Dar ştiu măcar cum mi-ar plăcea?

Cred că ar trebui să mă supun. Să accept viaţă şi să fiu atentă. Atenţia mi-a fost mereu perturbata de suferinţe. Sunt în faţă unei cărţi scrise într-o limbă străină. Că să o pot cîţi trebuie să trec prin penibilă fază a învăţării cuvintelor şi a regulilor gramaticale. Şi poate că aşa cum, într-o bună zi, ajungi să citeşti o astfel de carte fără să mai percepi că nu e în limbă ta, poate tot aşa, într-o zi voi reuşi să trăiesc viaţă aceea mai adevărată".

Să va fie de folos tuturor celor care încă nu v-aţi găsit locu
şorul în propria viaţă!

Doamne, ajută!




2008 se furiseaza deja pe usa afara si pasii lui 2009 se aud grabiti!

Intr-o secunda lasam vechiul an in urma si il incepem pe cel nou! Majoritatea oamenilor se angajeaza in doua practici caracteristice trecerii dintre ani: intocmirea balantei pentru anul trecut si formularea unor rezolutii pentru noul an! Si asa, in acea secunda dintre ani, cand trecem de la 23:59:59 la 24:00:00, toate dezamagirile raman in urma si noi pornim cu speranta in viitor.


Pentru mine aceasta trecere dintre ani nu a avut niciodata foarte mare valoare. Nu mi-am facut niciodata balanta anului pe care il lasam in urma si nici nu mi-am facut vreodata rezolutii pentru noul an.

Zilele trecute insa, hoinaream pe un website care imi place mult (www.happiness-project.com- cu un asa nume, cum ar putea sa nu imi placa?) si am dat peste niste sfaturi despre cum sa nu renuntam la rezolutiile de anul nou. Mi-am zis ca nu are ce sa imi strice daca arunc o privire.

Primul sfat deja imi captivase atentia: Fii specific! Ideea mi-a placut imediat.


Sa nu fim deci vagi in formularea rezolutiilor, ca apoi nu vom putea fi harnici in infaptuirea lor. Sa ne stabilim teluri concrete si posibil de realizat, si nu idei generale . De exemplu, rezolutiile de genul: sa citesc mai mult, sa fiu mai prietenoasa ar putea fi inlocuite cu : sa citesc 10 pagini in fiecare joi seara, sa salut pe toata lumea. Par mult mai usor de realizat, nu?

Si pentru ca mi-a placut ideea tare mult, m-am hotarat sa imi stabilesc si eu niste teluri pentru anul 2009:

1. sa raspund la telefon

2. sa raspund la mail-uri si sa returnez apelurile telefonice pierdute cat mai curand cu putinta

3. sa spun un "nu" hotarat si imediat la invitatiile pe care stiu ca nu le pot onora

4. sa imi sun prietenii macar o data la doua saptamani

5. sa scriu familiei un mail in fiecare saptamana


Cam asta e lista "neputintelor" care ma chinuie si pe care simt ca as putea sa le indrept. Am sa las lista deschisa, ca sa mai pot adauga cand ma voi simti "puternica" indeajuns sa mai indrept si alte "neputinte".

Si pentru ca am facut primele mele rezolutii, am sa va vorbesc acum un pic si de anul 2008. Nu ca o balanta, pentru ca nu imi plac listele de neimpliniri si impliniri. Evit sa cred in acesti termeni, pentru ca stiu ca in viata traita in Hristos nu exista asa ceva. Toate intamplarile din viata sunt lasate de Domnul spre folosul nostru, spre indreptarea noastra. Si ceea ce lumeste intra in categoria de implinire, in viata duhovniceasca ne poate fi chiar daunator. Inversul e si el valabil: ceea ce in lume e vazut ca o neimplinire, in viata duhovniceasca poate fi o mare izbanda si de real folos.


Dar sa va povestesc acum cateva lucruri minunate din anul 2008:


1. cu ajutorul Domnului am facut seminarul iertarii al maicii Siluana. Consider asta sa fie minunea si binecuvantarea vietii mele si il recomand cu mare caldura tuturor.

2. Domnul mi-a oranduit sa merg de doua ori acasa in Romania si mi-am revazut familia si locurile dragi! Au fost vizite care m-au intregit sufleteste si emotional si dau slava Domnului pentru ele.


3. m-am indragostit, am suferit......si intr-un final Domnul mi-a explicat cum e cu dragostea (dar despre asta intr-o postare viitoare)


4. am simtit ca Domnul ma iubeste! Am trecut prin niste ispite sufletesti mari din care Domnul m-a scos cu mare rabdare si dragoste! De o manuta ma tinea El si de o manuta ma tinea sora mea care m-a indrumat cu mare-mare intelepciune si rabdare! Iti multumesc draga mea pentru minunatele sfaturi! Ai reusit sa imi aduci pace cand mintea si sufletul imi erau tare intunecate! Si iti multumesc Doamne pentru sora mea!

Dragii mei, va doresc tuturor un 2009 care sa va aduca mai aproape de Dumnezeu si de mantuire!

La multi ani!

Doamne, ajuta!

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire