Blogger Template by Blogcrowds


2008 se furiseaza deja pe usa afara si pasii lui 2009 se aud grabiti!

Intr-o secunda lasam vechiul an in urma si il incepem pe cel nou! Majoritatea oamenilor se angajeaza in doua practici caracteristice trecerii dintre ani: intocmirea balantei pentru anul trecut si formularea unor rezolutii pentru noul an! Si asa, in acea secunda dintre ani, cand trecem de la 23:59:59 la 24:00:00, toate dezamagirile raman in urma si noi pornim cu speranta in viitor.


Pentru mine aceasta trecere dintre ani nu a avut niciodata foarte mare valoare. Nu mi-am facut niciodata balanta anului pe care il lasam in urma si nici nu mi-am facut vreodata rezolutii pentru noul an.

Zilele trecute insa, hoinaream pe un website care imi place mult (www.happiness-project.com- cu un asa nume, cum ar putea sa nu imi placa?) si am dat peste niste sfaturi despre cum sa nu renuntam la rezolutiile de anul nou. Mi-am zis ca nu are ce sa imi strice daca arunc o privire.

Primul sfat deja imi captivase atentia: Fii specific! Ideea mi-a placut imediat.


Sa nu fim deci vagi in formularea rezolutiilor, ca apoi nu vom putea fi harnici in infaptuirea lor. Sa ne stabilim teluri concrete si posibil de realizat, si nu idei generale . De exemplu, rezolutiile de genul: sa citesc mai mult, sa fiu mai prietenoasa ar putea fi inlocuite cu : sa citesc 10 pagini in fiecare joi seara, sa salut pe toata lumea. Par mult mai usor de realizat, nu?

Si pentru ca mi-a placut ideea tare mult, m-am hotarat sa imi stabilesc si eu niste teluri pentru anul 2009:

1. sa raspund la telefon

2. sa raspund la mail-uri si sa returnez apelurile telefonice pierdute cat mai curand cu putinta

3. sa spun un "nu" hotarat si imediat la invitatiile pe care stiu ca nu le pot onora

4. sa imi sun prietenii macar o data la doua saptamani

5. sa scriu familiei un mail in fiecare saptamana


Cam asta e lista "neputintelor" care ma chinuie si pe care simt ca as putea sa le indrept. Am sa las lista deschisa, ca sa mai pot adauga cand ma voi simti "puternica" indeajuns sa mai indrept si alte "neputinte".

Si pentru ca am facut primele mele rezolutii, am sa va vorbesc acum un pic si de anul 2008. Nu ca o balanta, pentru ca nu imi plac listele de neimpliniri si impliniri. Evit sa cred in acesti termeni, pentru ca stiu ca in viata traita in Hristos nu exista asa ceva. Toate intamplarile din viata sunt lasate de Domnul spre folosul nostru, spre indreptarea noastra. Si ceea ce lumeste intra in categoria de implinire, in viata duhovniceasca ne poate fi chiar daunator. Inversul e si el valabil: ceea ce in lume e vazut ca o neimplinire, in viata duhovniceasca poate fi o mare izbanda si de real folos.


Dar sa va povestesc acum cateva lucruri minunate din anul 2008:


1. cu ajutorul Domnului am facut seminarul iertarii al maicii Siluana. Consider asta sa fie minunea si binecuvantarea vietii mele si il recomand cu mare caldura tuturor.

2. Domnul mi-a oranduit sa merg de doua ori acasa in Romania si mi-am revazut familia si locurile dragi! Au fost vizite care m-au intregit sufleteste si emotional si dau slava Domnului pentru ele.


3. m-am indragostit, am suferit......si intr-un final Domnul mi-a explicat cum e cu dragostea (dar despre asta intr-o postare viitoare)


4. am simtit ca Domnul ma iubeste! Am trecut prin niste ispite sufletesti mari din care Domnul m-a scos cu mare rabdare si dragoste! De o manuta ma tinea El si de o manuta ma tinea sora mea care m-a indrumat cu mare-mare intelepciune si rabdare! Iti multumesc draga mea pentru minunatele sfaturi! Ai reusit sa imi aduci pace cand mintea si sufletul imi erau tare intunecate! Si iti multumesc Doamne pentru sora mea!

Dragii mei, va doresc tuturor un 2009 care sa va aduca mai aproape de Dumnezeu si de mantuire!

La multi ani!

Doamne, ajuta!

1 comments:

Se-aleg douăşpe luni, cât mai frumoase,
Trei albe, ‘coperite de ninsoare
Şi alte trei cu miei şi pomi în floare,
Trei calde, fără nori, pline de soare
Şi încă trei, bogate şi mănoase ;


Se curăţă de of, de-amărăciune,
De ură, de invidie, mândrie,
Se-mpart apoi egal, de-ajuns să fie
Pe-ntregul an, fără economie,
În zile cât mai lungi şi cât mai bune ;


Se ia pe rând, din nou, şi se prepară
Zi după zi, cu grijă, cu răbdare :
O parte muncă, plină de sudoare,
O parte de odihnă şi visare
Şi-o parte de umor, extra-ilară ;


Adaugaţi din plin şi toleranţă,
Baban, praf de bun simţ, un polonic,
Turnând, cât frământaţi, câte un pic
De optimism călduţ, dintr-un ibric,
Amestecat cu boabe de speranţă,


Iar în final, nu costă nici doi bani (!)
Peste-aluat, puneţi-o cu ardoare,
Iubirea, cea mai pură şi-arzătoare…
Eu vă doresc s-aveţi o poftă mare
Si vă urez din suflet…La mulţi ani !
(de Valeriu Cercel)


Prezena reteta nu se compenseaza, este gratuita si se transmit liber de la suflet la suflet, insotita de urarea mea: "Un An Nou darnic si bun, Dumnezeu să vă binecuvinteze! "

5 ianuarie 2009, 05:21  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire