Blogger Template by Blogcrowds

Jurnal


În Ziua Domnului: mi-am "văzut" duhul slăbit, anemic! Dacă sărim numai peste o masă, corpul îşi face imediată simţită slăbiciunea. Când duhul nu e hrănit însă, foarte greu observăm că nu mai are energie, că nu mai are resurse şi doar o criză sufletească ne anunţă pericolul "înfometării" spirituale.

Notă pentru sine: nu uita să aşezi şi sufletul la masa îmbelşugată a rugăciunii!

Pe acasă
: zile marcate de un sentiment puternic de dor.


Citesc
: "Postul Mare" (P
ărintele Alexander Schmemann)

O întâlnire de suflet: săptămâna asta întâlnirea a fost cu părinţii mei. Sub forma unei conversaţii via internet, a fost o întâlnire de suflet pentru că a fost caldă, veselă şi ziditoare.

În laborator
:
avem o colegă noua şi un nou "aproape" în care să Îl vedem pe Hristos! Mare taină!

Bucuria
: izor
âtă din suferinţa sentimentului de dor. Ce dulce a devenit această suferinţă când am înţeles că mă aduce mai aproape de Dumnezeu. Să am şansa să îmi sting dorul, aş face-o într-o clipă, amânând astfel întâlnirea cu Domnul. În bunătatea Lui însă, Domnul mă cheamă la întâlnirea cu El tocmai în acest loc al durerii.

Dau Slavă Domnului
: pentru durerile de cap care ţin morţiş să îmi fie prieteni nedespărţiţi în aceste zile. În compania acestor noi "prieteni", vechii "prietenii" (exuberanţa, spiritul de glumă, zburdălnicia gândurilor) au devenit mult mai timizi şi mai tăcuţi. Binecuvântată "tăcere"!

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire