Blogger Template by Blogcrowds



Aici am găsit nişte exerciţii menite să ridice nivelul creativităţii şi să confere minţii mai multă flexibilitate! Aceste exerciţii scot mintea din rutina zilnică şi, deşi se pot dovedi a fi o adevărată provocare, odată îndeplinite, ele pot duce la creşterea capacităţii noastre cognitive!

Întrucât exerciţiile mi-au stârnit curiozitatea, am încercat numărul 7 chiar astăzi!

E fooooaaaaaaaarte greu de îndeplinit! Nu mi-am dat seama până acum cât de bine determinate sunt "căile" pe care mintea mea le foloseşte zi de zi! Si cu ce fidelitate le urmează!

Spre bucuria mea însă, conştientizarea exerciţiului m-a forţat să rămân prezentă în moment, să fiu pe deplin antrenată în interacţiunea cu persoană respectivă! Mai mult, exerciţiul mi-a "închis" mintea faţă de diversele gânduri care mă acaparează de multe ori, tulburându-mi liniştea!

1. Petreceţi o oră pe zi fără a vorbi decât în răspuns la întrebări directe. Nu creeati impresia că sunteţi supărat sau bolnav. Fiţi cât se poate de natural/natural
ă, fără a oferi remarci şi fără a încerca să aflaţi informaţii prin diverse întrebări.

2. Încercaţi să petreceţi 30 de minute pe zi gândindu-va doar la un subiect anume! Începeţi cu 5 minute şi creşteţi perioada pe măsură ce vă deprindeti cu exerciţiul.

3. Scrieţi o scrisoare fără să folosiţi cuvinte care fac referinţă la propria persoană :eu, al meu, a mea, mei, mele, mi.

4. Vorbiţi vreme de 15 minute fără să folosiţi cuvinte care se referă la propria persoană :eu, al meu, a mea, mie, mi.

5. Scrieţi o scrisoare într-un ton optimist, de succes sau într-un ton împăciuitor, blând, vesel. Fără distorţionari ale evenimentelor, fără minciuni, fără exagerări. Căutaţi activităţi şi evenimente care pot fi într-adevăr subiectul unei scrisori scrise pe un asemenea ton.

6. Când intraţi într-o încăpere aglomerată, opriţi-vă în pragul uşii şi priviţi-o în toată lărgimea ei. Analizaţi detaliile!

7. Când staţi de vorbă cu o nouă cunoştinţă, încercaţi să faceţi persoana respectivă să vorbească despre el/ea, fără a face încercarea evidentă şi stânjenitoare. Întoarceţi întrebările de reciprocitate ale interlocutorului fără a îl face să simtă că nu îi răspundeţi la întrebări.

8. Încercaţi să purtaţi o conversatie doar despre propria persoană, fără a vă plânge, fără a vă lauda şi fără a vă plictisi compania.

9. Plănuiţi 2 ore dintr-o zi şi urmăriţi planul întocmai.

10. Plănuiţi 12 activităţi la întâmplare: mâncaţi în cel mai neobişnuit loc la care va puteţi gândi, staţi treji toată noaptea şi munciţi, etc.

11. Din când în când, stabiliţi o zi în care să spuneti "da" la toate cerinţele care vi se fac (în măsura în care sunt rezonabile)


Încercaţi-le! Sunt mai grele dec
ât par, dar sunt si foarte amuzante!

2 comments:

Nu merge linkul cu sursa...si m-ai facut curioasa.

25 ianuarie 2009 la 12:52  

Gata, am "reparat" link-ul :)

25 ianuarie 2009 la 18:59  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire